Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany

Přihlášení
pro rodiče
přejít >>
Novinky e-mailem

Preparace ryb - finále

Před pár týdny jsme psali o tom, že se rozjíždí kroužek preparací ryb a ukázali jsme fotografie z prvních fází prací - vybírání svaloviny, konzervace a plnění ryb.

Dnes se s vámi podělíme o fotografie z dalšího průběhu - barvení a lakování. Barvení ryb je asi nejnáročnější fáze, kde se toho dá hodně zkazit. Barevná variabilita ryb je sice i v rámci jednoho druhu širší, ale ostré barevné přechody a příliš výrazné barvy na našich rybách obvykle nenacházíme. Barvení je možné provádět vodou ředitelnými či olejovými barvami. Technika nanášení je rovněž různá - štětcem, prstem, houbičkou atd., nejvěrněji vypadají ryby barvené pomocí soupravy air brush. Tuto soupravu jsme také pro kroužek preparací nově zakoupili a budeme s ní příští kurz pracovat. Po zaschnutí barev je zapotřebí rybu ještě několikrát nalakovat, aby získala dojem "právě vytažené z vody". A pak už stačí rybu pomocí vrutů upevnit na předem připravený samorost a pověsit na zeď jako loveckou trofej a památku.

J. H., foto J. M.

Kalendář školy

PoÚtStČtSoNe
                                          

Nejbližší události

29.09.2017
Ředitelské volno

01.10.2017 - 08.10.2017
Francie výměnný pobyt 4. ročníků SRŠ

05.10.2017 - 07.10.2017
Konzultační soustředění VOŠ DS

21.10.2017
Den otevřených dveří

od 9.00-14.00

26.10.2017 - 27.10.2017
Podzimní prázdniny

Počasí ve Vodňanech

Partneři školy

Rybářské sdružení ČRKrajské školní hospodářství České BudějoviceČeský rybářský svaz

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480

Adresa školy:

Telefony:

 
Zátiší 480, 389 01 Vodňany Telefon na ředitele školy: 383 382 408
E-mail: rybarskaskola@srs-vodnany.cz Telefon do školy: 383 382 410, 383 382 411
IČ: 60650770
ID datové schránky: mkwhmyh
Telefon na internát: 383 382 410, 383 382 411
(na internát se dovoláte i v odpoledních a večerních hodinách)
Facebook

Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím