Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany

Přihlášení
pro rodiče
přejít >>
Novinky e-mailem

S agregátem na pstruhy!

Poslední dny se čtvrté ročníky účastnily praxe na Žernovickém potoce. Tento potok je tzv. chovný přítok Živného potoka a naše škola zde každý rok vysazuje malé pstroužky z líhně. Po roce života v potoce se elektrickým agregátem všichni odloví, aby se uvolnilo místo opět pro novou pstruží drobotinu. Větší pstruzi by s malými nejen soupeřili o potravu, ale rozplavaná mláďata by mohla větším rybám posloužit i jako potrava. To by byla škoda. Odlovené ryby se ze Žernovického potoka vysazují na Zlatý potok. Vysazování probíhá velmi citlivě, pstruzi se do vody pouští na vhodných místech po jednom na každých asi deset kroků...


Pstruzi celorepublikově ubývají. Příčinou poklesu stavů je dle výzkumů souhra více faktorů. Patří sem především rapidní nárůst rybožravých predátorů; ztráta původních genetických linií z daných oblastí; vysazování starších tzv. "naivních" pstruhů z líhní, kteří nejsou připraveni na život v přírodě; konkurence s agresivnějším pstruhem duhovým atd...
J. H.

Kalendář školy

PoÚtStČtSoNe
                                          

Rychlé zprávy

Firma Fishtime v Přelovicích u Přelouče hledá kolegu

Hledáme do našeho kolektivu na rybí farmu firmy Fishtime v Přelovicích u Přelouče pracovitého a zodpovědného kolegu s kladným vztahem k práci s rybami.

více

Počasí ve Vodňanech

Partneři školy

Rybářské sdružení ČRKrajské školní hospodářství České BudějoviceČeský rybářský svaz

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480

Adresa školy:

Telefony:

 
Zátiší 480, 389 01 Vodňany Telefon na ředitele školy: 383 382 408
E-mail: rybarskaskola@srs-vodnany.cz Telefon do školy: 383 382 410, 383 382 411
IČ: 60650770
ID datové schránky: mkwhmyh
Telefon na internát: 383 382 410, 383 382 411
(na internát se dovoláte i v odpoledních a večerních hodinách)
Facebook

Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím